De store veggflatene i kirkesalen har vært et tema fra Interiørkomiteen begynte sitt arbeide.  Det er brukt mye tid på å vurdere størrelse, fasong, materialer, kunstnere, priser..

Tilhørighet til menigheten dreier seg om relasjoner. Derfor er det lagt vekt på i valg av de forskjellige utsmykningene i kirka.  F.eks kommer fotografiene i foajeen fra en kunstfotograf som har barn på menighetsskolen, og akvarellene i grupperommet og spisesalen er laget av medlemmer i menigheten. Flere slike "tilhørighets-prosjekter" kommer etterhvert.

For de store veggflatene i kirkesalen har vært nødvendig å se etter kunstnere som er vant til å arbeide med store formater. Med tanke på tilhørighet og relasjoner måtte det bli en kunstner som enten var fra Buskerud fylke eller fra adventistkirken.

Kunstneren Dag Trygve Hansen er adventist og bor sammen med sin familie på Håberget gård i Trysil, på en gammel finneboplass fra 1700-tallet. Han blander gammel tradisjon fra sakral kirkekunst med egne mønstre, teknikker og materialer. Noen av dere så kanskje han og familien hans på tv-programmet "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" i 2013? Det er absolutt verdt tiden å reise dit når han har utstilling! (Følg med på facebook: Håberget kirkelige kultursmie.)

I bildene vi har fått til Adventistkirken Mjøndalen, er det mange symboler og tekst i runeinspirert skrift. Du kan velge om du ser på bildet som ett kunstverk, om du vil se på èn del av gangen eller om du vil fordype deg i tekstelementene. Her kan du søke adventistisk åndelig inspirasjon eller bare en fin bildeopplevelse. Og det passer vår arbeidskirke; i og med at denne salen brukes til kirke, kursvirksomhet, foreldremøter, konserter m.m. Arbeidstittelen han har valgt er: "Fra evighet til evighet" inspirert av Salm 41:14.Klikk her for å se noen flere bilder og detaljer.


Men det er best å se dem i kirka. Du er velkommen til å se dem selv.

Sabbatens begynnelse og slutt

Sted: Mjøndalen, Buskerud

Start: 22:16, 19/07/2024

Slutt: 22:14, 20/07/2024