Friskere liv

Hjertelig velkommen til helseforedrag i Adventkirken Mjøndalen! På helt ulike områder vil foredragsholderne gi oss mer kunnskap og inspirasjon til å ta vare på oss selv, kloden og hverandre.
Sett av disse datoene. Og besøk gjerne caféen i forkant av foredraget.

 24. november kl 18.00: Sett av datoen for et interessant foredrag

Hjerte og karsykdommer

Hvordan ta vare på hjertet og blodkarene dine?

Foredragsholder:
Jan Fossum er lege, revmatolog og spesialist i indremedisin. Han er godt kjent som tidligere overlege ved Hokksund rehabiliteringssenter og Jeløy Kurbad. I foredraget vil Fossum snakke om hvordan vi kan ta vare på hjertet og blodkarene våre.

Se brosjyre.

SERVERING: I forkant av foredragene er det mulig å kjøpe en vegetarisk middagsbuffet i kirkens Festsal. Festsalen åpner dørene kl. 15.30 og avslutter serveringen kl. 18.00. 

 10. november kl 18.00: Sov godt! - Hva kan du gjøre for å sove bedre?

En kjent søvnforsker sier at søvnmangel er en trussel mot folkehelsa. Hva er konsekvensene av for lite søvn, og hva kan du gjøre for å sove bedre?
Foreleser: Jørn Ossum, fastlege og spesialist i almenmedisin.

 27. oktober kl. 18.00: Plantebasert kosthold - for helse og klima 

Onsdag 27. oktober hadde vi besøk av Linn Helene Stølen. Hun er klinisk ernæringsfysiolog ved Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet. For tiden er hun også assisterende redaktør i Sunnhetsbladet og leder for Syvendedags adventistenes helsearbeiderforening, SAHA. 
I foredraget snakket hun om hvilken mat vi bør spise for å leve gode og lange liv. Hun fortalte om betydningen av ultraprosessert mat, tarmbakterier og fiber og hvordan maten påvirker klimaet vårt.

SERVERING: I caféen vår er det mulig å kjøpe en vegetarisk middagsbuffet i kirkens Festsal i forkant av foredragene. Festsalen åpner dørene kl. 15.30 og avslutter serveringen kl. 18.00.  Les mer.

Friskere liv er en serie helseforedrag i regi av helseteamet i Adventkirken Mjøndalen. Hensikten er å formidle sunn og troverdig helseinformasjon i et marked som svømmer over av helsetilbud i alle retninger. Vi inviterer landets fremste eksperter på områder som angår de fleste av oss. Men selv om foredragene har et høyt faglig nivå, er de også tilrettelagt for et bredt publikum. Disse foredragene er en fri tjeneste og uten kostnad for alle interesserte.

HELSEEXPO: Etter noen av foredragene tilbyr vi en helsetest bestående av kroppssammensetning (En scanning med vår Inbody-analyzer), blodtrykk og kolesterol. Pris kr. 100.

SUNNHETSBLADET: Friskere liv arrangeres i samarbeid med Sunnhetsbladet.  Hvorfor det? Fordi Sunnhetsbladet helt siden bladet kom ut første gang i 1881, har stått for noen enkle nøkler til et sunt liv som er helt i harmoni med moderne forskning, både når det gjelder forebygging og rehabilitering av livsstilssykdommer. Bladet formidler helseinformasjon du kan stole på. Nye abonnenter får et års startabonnement til halv pris, dvs kr. 224, til og med inkludert en helsetest (se ovenfor).
Ønsker du mer informasjon om FRISKERE LIV og muligheten for å få en helsetest, ta kontakt med leder for helseteamet i Adventkirken Mjøndalen, Svanhild G. Stølen: svanhild.stolen@sunnhetsbladet.no, eller på mobil: 482 27 926

JOGGEKLUBB

Bli med på joggetur tirsdager,  kl 18.00. Møt opp utenfor kirka! 
Hilsen Rose og Heidi FG. (Tlf. 97632137)