Friskere liv, tidligere foredrag

Oversikt over tidligere foredrag.

31. januar kl. 18.00:

HVORDAN BLI KVITT MAGEFETTET?  (uten å savne godteri)
Foredragsholder: Serena Tonstad - Hør opptak av foredraget her.

14. februar kl. 18.00:
MENNESKESKAPTE KLIMAENDRINGER Hva vet vi og hva bør vi gjøre?

Foredragsholder: Hans Martin Seip

21. mars kl. 18.00:
SELVKONTROLL OG TILGIVELSE Gammel og utrangert eller nyttig og helsebringende?
Foredragsholder: Allan Fjelmberg

25. april kl. 18.00:
GÅ! Å gå er verdens beste mosjon
Foredragsholder: Johan Kaggestad        25. september kl. 18.00:

Mat mot kreft.
Foredragsholder: Rune Blomhoff, professor i medisin ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han mener det hersker full forvirring om hva som er et sunt kosthold. Hvert år får omkring 30 000 mennesker kreft. Kreft er den vanligste dødsårsaken i Norge – og i 2018 var kurven økende, men Blomhoffs glade budskap er at et sunt kosthold og andre gode levevaner kan forebygge nesten 50% av all kreft. 

Blomhoff har gitt ut en rekke bøker og mottatt flere priser, blant annet Kong Olav Vs kreftforskningspris, og er en av verdens mest innflytelsesrike og siterte forskere.


LYDOPPTAK
Vi har opptak av noen tidligere opptak, som du finner her.

31. januar kl. 18.00:
HVORDAN BLI KVITT MAGEFETTET?

Googler vi «hvordan bli kvitt magefettet», får vi nesten tjue tusen treff. Det er altfor overveldende å sette seg inn i. Men vi vet at magefettet er et økende problem for de fleste av oss, så vi trenger litt hjelp til å håndtere dette skumle fettet som bare hoper seg opp rundt magen og håper at det kan bli brukt til noe nyttig.

Foredragsholder: Serena Tonstad er overlege ved avdeling for forebyggende kardiologi ved Oslo Universitetssykehus. Hun er også kjent som ekspert på ernæring, forebyggende medisin, fedmebehandling og røykeslutt.

14. februar kl. 18.00:
MENNESKESKAPTE KLIMAENDRINGER
Hva vet vi og hva bør vi gjøre?
Vi begynner å se resultatene av den globale oppvarmingen i Norge. Men andre steder i verden opplever det mye tydeligere enn oss. For dem er det livstruende. Likevel er det mange som ikke tror at disse klimaendringene er menneskeskapte. Men besteforeldrene ser alvoret og engasjerer seg.

Foredragsholder: Hans Martin Seip  er medlem i Besteforeldrenes klimaaksjon, professor emeritus ved kjemisk institutt, Universitetet i Oslo. Han har vært tidligere vært tilknyttet CICERO Senter for klimaforskning.

Onsdag 14. februar kl. 18.00 fortsetter helseteamet i Adventkirken Mjøndalen sin rekke med helseforedrag i serien kalt Friskere liv.
Denne gangen blir ordet gitt til Hans Martin Seip fra Besteforeldrenes klimaaksjon. Han er professor emeritus ved kjemisk institutt, Universitetet i Oslo. Han har tidligere også vært tilknyttet CICERO Senter for klimaforskning.

Besteforeldrenes klimaaksjon er ingen vanlig pensjonistgruppe på tur. De har en mye større agenda enn sitt eget velvære. De har forstått at de må engasjere seg for å ta vare på sine barn og barnebarns fremtid. Det gjelder livet, og de vil være med og forandre verden.

Aksjonen ble lansert høsten 2006 og markerte seg tidlig gjennom flere opprop med støtte fra kjente besteforeldre innen politikk, kulturliv og kirken, blant andre Kåre Willoch, Erik Dammann og Reiulf Steen. Fram til sommeren 2012 var det kun et løst nettverk tilknyttet Framtiden i våre hender. Deretter en vanlig medlemsorganisasjon som mobiliserer «mennesker i besteforeldrealderen». Høsten 2014 deltok de norske besteforeldrene i den store Folkets Klimamarsj i New York. I 2015 var de på plass i Paris for å gjøre sitt bidrag til FNs klimakonferanse. Sangen, Vi må ta klimavalg nå (YouTube), er en kraftfull utfordring til oss alle.

Vi begynner å se resultatene av den globale oppvarmingen i Norge. Men andre steder i verden opplever det mye tydeligere enn oss. Det er livstruende. Likevel er det mange som ikke tror at disse klimaendringene er menneskeskapte. Hans Martin Seip har engasjert seg i denne debatten, både gjennom artikler, kronikker og i sitt arbeid på Universitetet i Oslo og CICERO senter for klimaforskning. 

21. mars kl. 18.00:

SELVKONTROLL OG TILGIVELSE

Selvkontroll og tilgivelse. Gammeldags og utrangert, eller nyttig og helsebringende? På dette foredraget skal vi la nyere forskning pusse støv av to "glemte" dyder. Hvordan påvirker selvkontroll, viljestyrke og tilgivelse min helse, og på hvilken måte kan disse egenskapene berike livet? Kan jeg øke viljestyrken og bli bedre til å tilgi andre mennesker, og meg selv? Hva er sammenhengen?

Foredragsholder: Allan Fjelmberg er lege ved Skogli helse- og rehabiliteringssenter. Han har også en mastergrad i folkehelse. På fritiden er han musiker.

Friskere liv foredragene koster bare din tid, altså fri inngang. Hjertelig velkommen!

 

11. april kl. 18.00:
AVLYST!!!
DSSVERRE ER FOREDRAGSHOLDER FORHINDRET FR Å KOMME, SÅ ARRANGEMENTET ER AVLYST. 

 

25. april kl. 18.00:
GÅ!
Å gå er verdens beste mosjon. Kroppen er skapt for bevegelse. Men bedret fysisk form kommer ikke på blå resept. Du må gjøre noe selv.

Men ingen annen form for mosjon er så enkel og effektiv som gange. Ikke bare blir du i bedre form av å gå, men de mentale effektene er kanskje enda viktigere. 

Foredragsholder: Johan Kaggestad, kjent for de fleste som en av Norges mest kjente trenere og som ekspertkommentator på TV gir deg hemmelighetene og viser deg veien til et aktivt liv som ganger.
Friskere liv er en serie helseforedrag i regi av helseteamet i Adventkirken Mjøndalen. Hensikten er å formidle sunn og troverdig helseinformasjon i et marked som svømmer over av helsetilbud i alle retninger. Vi har derfor hanket inn landets fremste eksperter på områder som angår de fleste av oss. Men selv om foredragene har et høyt faglig nivå, er de også tilrettelagt for et bredt publikum.

HELSEEXPO: Etter noen av foredragene tilbyr vi en helsetest bestående av kroppssammensetning (En scanning med vår Inbody-analyzer), blodtrykk og kolesterol. Pris kr. 100.

SUNNHETSBLADET: Friskere liv arrangeres i samarbeid med Sunnhetsbladet.  Hvorfor det? Fordi Sunnhetsbladet helt siden bladet kom ut første gang i 1881, har stått for noen enkle nøkler til et sunt liv som er helt i harmoni med moderne forskning, både når det gjelder forebygging og rehabilitering av livsstilssykdommer. Bladet formidler helseinformasjon du kan stole på. Nye abonnenter får et års startabonnement til halv pris, dvs kr. 224, til og med inkludert en helsetest (se ovenfor).
Ønsker du mer informasjon om FRISKERE LIV og muligheten for å få en helsetest, ta kontakt med leder for helseteamet i Adventkirken Mjøndalen, Svanhild G. Stølen: svanhild.stolen@sunnhetsbladet.no, eller på mobil: 482 27 926

Kjøttfri onsdag!  annonserte onsdag ettermiddager er det kjøttfritt tilbud i Adventkirken. Da er det mulig å kjøpe en vegetarisk middagsbuffet i kirkens festsal. Festsalen åpner dørene kl. 15.30, og serveringen avsluttes like før kl. 18.00.TrimILag er et uhøytidelig trimtilbud til unge og voksne i alle aldre. Dette er noe for alle som liker ballspill og har behov for noe mer bevegelse enn det dagliglivet byr på. Ingen krav til ferdigheter. Hver tirsdag kl. 19.00 – 20.30 i gymsalen, på Rosendal skole. Kontaktperson: Lasse på mobil: 413 06 271.