Friskere liv

Hjertelig velkommen til seks onsdagskvelder med helseforedrag i Adventkirken Mjøndalen! På helt ulike områder vil foredragsholderne gi oss mer kunnskap og inspirasjon til å ta vare på oss selv, kloden og hverandre. Sett av disse datoene.

23. januar kl. 18.00:

Antibiotikaresistens. Kommer det til å påvirke meg?
Foredragsholder: Ove Alexander Høgmoen Åstrand.
33.000 dør av antibiotikaresistente bakterier i Europa hvert år, og i flere europeiske land er situasjonen i ferd med å bli veldig alvorlig. Ny rapport viser kraftig økning i dødsfall på grunn av antibiotikaresistens.

Foredragsholderen har en doktorgrad i legemiddelkjemi og arbeider som postdoktor ved Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo, og vet hva som må til for å snu utviklingen.
Det er nemlig mulig, selv om totalbildet ser veldig bekymringsfult ut. 

6. februar kl. 18.00:
Jordas skattkammer i fare
Foredragsholder: Tom Schandy, naturfotograf og forfatter, tar oss med på en global rundreise. Han forteller om truslene mot jordas mangfold av liv: Klimaendringer, ødeleggelse av leveområder, ulovlig jakt og fangst.

Tom Schandy har jobbet profesjonelt med naturformidling en menneskealder, de siste 20 årene på heltid. Han er utdannet som biolog og har fartstid innen WWF Verdens Naturfond. Hans bilder har vunnet i verdens største naturfotokonkurranser, og mer enn 30 naturbøker er kreditert ham. To av hans bøker er kåret til «Årets pandabok» av WWF Sverige for beste naturskildring i tekst og bilder. Han leder kurs og workshop innen foto over hel verden.

20. februar kl. 18.00:
Foredragsholder: Blir annonsert senere

6. mars kl. 18.00:
Foredragsholder: Blir annonsert senere

20. mars kl. 18.00:
Foredragsholder: Blir annonsert senere

3. april kl. 18.00:
Foredragsholder: Blir annonsert senere

Mange vil kanskje si at vi har mer enn nok kunnskap. Det som mangler, er å sette kunnskapen ut i livet. Det er sant! Men på mange områder trenger vi mer kunnskap og forståelse for å gjøre sunne valg både i hverdagene og helgene. På hver sine områder vil foredragene denne våren også inspirere oss til å ta gode valg som er helsefremmende for oss selv, våre nærmeste — inkludert barn og barnebarn, samfunnet og ikke minst for miljøet.

SERVERING: Mat er en viktig og nødvendig trivselsfaktor. I forkant av foredraget er det mulig å kjøpe en vegetarisk middagsbuffet i kirkens Festsal til en rimelig penge. Møt nye venner eller ta med deg dine egne venner til et hyggelig, rimelig og sunt måltid. Festsalen åpner dørene kl. 15.30 og avslutter serveringen kl. 18.00.Friskere liv er en serie helseforedrag i regi av helseteamet i Adventkirken Mjøndalen. Hensikten er å formidle sunn og troverdig helseinformasjon i et marked som svømmer over av helsetilbud i alle retninger. Vi har derfor hanket inn landets fremste eksperter på områder som angår de fleste av oss. Men selv om foredragene har et høyt faglig nivå, er de også tilrettelagt for et bredt publikum.

HELSEEXPO: Etter noen av foredragene tilbyr vi en helsetest bestående av kroppssammensetning (En scanning med vår Inbody-analyzer), blodtrykk og kolesterol. Pris kr. 100.

SUNNHETSBLADET: Friskere liv arrangeres i samarbeid med Sunnhetsbladet.  Hvorfor det? Fordi Sunnhetsbladet helt siden bladet kom ut første gang i 1881, har stått for noen enkle nøkler til et sunt liv som er helt i harmoni med moderne forskning, både når det gjelder forebygging og rehabilitering av livsstilssykdommer. Bladet formidler helseinformasjon du kan stole på. Nye abonnenter får et års startabonnement til halv pris, dvs kr. 224, til og med inkludert en helsetest (se ovenfor).
Ønsker du mer informasjon om FRISKERE LIV og muligheten for å få en helsetest, ta kontakt med leder for helseteamet i Adventkirken Mjøndalen, Svanhild G. Stølen: svanhild.stolen@sunnhetsbladet.no, eller på mobil: 482 27 926

TrimILag er et uhøytidelig trimtilbud til unge og voksne i alle aldre. Dette er noe for alle som liker ballspill og har behov for noe mer bevegelse enn det dagliglivet byr på. Ingen krav til ferdigheter. Hver tirsdag kl. 19.00 – 20.30 i gymsalen, på Rosendal skole. Kontaktperson: Lasse på mobil: 413 06 271.